13/4/09

Bona Pasqua !!

Al llarg d’aquests darrers dies he sentit en diferents ocasions, fins i tot en algún programa de ràdio, l’expressió “Bona Setmana Santa!!”, dit en forma de bons desitjos o afany de felicitat, suposo que per mimetisme amb el “Bon Nadal” que se sol dir, de forma generalitzada, quan s’acosten aquelles dates o les vacances d’aquella època de l’any.
Però, té sentit un anhel de felicitat per Setmana Santa? Té sentit desitjar una bona Setman Santa, més enllà que això vulgui ser un sinònom de bones vacances?
Permeteu-me que digui que aquesta expressió dita, ben segur amb sinceritat, no té massa sentit, la gent la diu en un context en el que els referents no tenen a veure amb la Fe,
La Setmana Santa ha esdevingut una setmana de vacances, si no es viu en la perspectiva de la Pasqua. Per això els desitjos de bona Setmana Santa.
Evidentment, però, no la celebrariem, si Crist no hagués ressuscitat, perquè no hauria passat res més que la mort d’una persona justa a mans dels qui detenten el poder i que el volen mantenir de totes totes, com ha passat el llarg de la història i, en cara passa massa sovint.
El cert és que només la Resurrecció de Crist dóna un sentit diferent a aquesta setmana i, per tant, més enllà de manifestacions populars de la fe en forma de processons, d’expressions més o menys arrelades en la tradició; els cristians
Celebrem la Pasqua.
Per això m’agradaria sentir més sovint l’expressió Bona Pasqua!!

Bona Pasqua a tothom!

Quim Sabater