20/4/09

Crida de teòlegs i laics davant la pèrdua de credibilitat de l'Església

No hi ha dubte que són temps de crisi en l'àmbit jeràrquic de l'Església catòlica. En el Codi del Dret Canònic a la Part II, Secció I que tracta de la Suprema Autoritat de L’Església, hi ha tres Capítols que van del Cànon 330 al 359 dedicats al Papa i Bisbes així com al seu paper en el govern de l’Església i tan sols un Capítol, amb dos Cànons, dedicats a la Cúria Romana. Actualment, però, és la Cúria Romana la que ha assumit funcions que corresponen als bisbes, al Col·legi Episcopal i al mateix Sínode dels Bisbes. El Dret Canònic ha estat pervertit i la Cúria s’atribueix unes funcions que no li corresponen.

Si això passa en l’àmbit legislatiu-terrenal en l’àmbit pastoral-evangèlic la situació és dramàtica ja que, com diu Kalil Gibran en el seu llibre Arena i Espuma el Jesús cristià no és sempre el Jesús de l’Evangeli. Els laics hem de denunciar aquesta situació des de dins mateix de l’Església, hem de dir-ho de forma clara i raonada, ja que si estimem l’Església és una obligació que tenim. En el Diari El Punt del dia 17 d’abril, a la secció Punt de Vista, en Jaume Oliveres comentava amb encert i prudència aquesta situació.

Un grup de 300 cristians, molts d’ells reconeguts en l’àmbit de la teologia, l’ensenyament i la comunicació, han redactat un document amb una forta, clara i raonada denúncia de la situació. Podeu llegir aquest document "ANTE LA CRISIS ECLESIAL" clicant a l'enllaç atrio.org, que trobareu en aquest mateix blog, i buscant, després, la notícia del passat 8 d'abril. Podeu fer els vostres comentaris en el nostre blog.

Llorenç Casanova