18/11/09

adhesió al manifest "BADALONA SOM TOTS"



El grup promotor de la Xarxa de Laics cristians de Badalona, Sant Adrià, Montgat i Tiana hem decidit adherir-nos al manifest Badalona som totes o tots, per tal de donar suport a aquesta iniciativa que proposa afavorir, a partir del compromís i el treball, actituds positives i constructives davant el fenòmen del procés migratori que en els darrers anys ha viscut la nostra ciutat.

Com a cristians no ens podem mantenir neutres davant la nova realitat que viu Badalona i que provoca, tal com es diu en el manifest, inquietud i dificultats per assimilar els canvis, i més quan s’hi afegeix una situació de crisi generalitzada que disminueix el benestar d’una franja de la població que viu situacions . socioeconòmiques insatisfactòries.

En aquesta nova realitat que es crea tothom, sigui d’on sigui, de l’orígen que sigui o de la religio que sigui, ha de tenir el seu lloc i cal crear les condicions, amb l’esforç de tothom, per tal que això sigui possible.

Enfront d’actituts irresponsables que fomenten l’enfrontament, la diferència, la negació de la llibertat,… res millor que la resposta ciutadana fonamentada en el diàleg, la construcció de la ciutadania i el compromís comú.

El procés que viu la nostra societat és irreversible, la diversitat esdevé una categoria que enriqueix i fa réixer la nostra realitat social i cultural. Podem aprofitar el procés que estem vivint per fomentar l’enfrontament i perdre moltes oportunitats o podem fomentar l’apropament i treballar per trencar prejudicis, temors, desconfiances…

El compromís cristià només té un camí.