29/10/10

Sobre la visita de Benet XVI a Barcelona

Durant el darrer mes d'octubre hem mantingut oberta en el blog una enquesta sobre com es percebia la imminent visita de Benet XVI a Barcelona. El resultat és una petita mostra de la controversia que suscita en la pròpia Esglèsia catalana, aquest esdeveniment o la propia figura del Sant Pare i el mateix Vaticà:
- 10 persones (27,78%) hi assistiran.
- 5 persones (13,89%) ho seguiran per TV.
- 9 persones (25%) ho seguiran amb certa distància
- 12 persones (33,33%) no els hi diu res.

Joaquim Sabater
reflexiona obertament sobre la visita del Papa a Barcelona

No puc negar que comparteixo moltes de les crítiques que des de diferents àmbits, eclesials o no, es fan al Sant Pare. D’entrada em fa certa angunia la pompa que el rodeja, segurament una mica d’austeritat en les formes acostaria la seva figura a la gent i ajudaria a visibilitzar el compromís d’opció pels pobres de l’església. Per altra banda aquesta estranya barreja de poder temporal i religiós no sembla la millor manera d’acostar-se a la societat actual. Un dels aspectes que més contradiccions em crea és la posició que manté sobre determinades qüestions com el divorci, el paper de la dona en l’església, fins i tot la negació del sacerdoci femení, el celibat obligatori,…. Aquests posicionaments moltes vegades tenen més una fonamentació disciplinaria que doctrinal. I, per acabar aquesta enumeració que no vol ser exhaustiva vull esmentar el paper de la cúria romana: una institució que no transmet la transparència, la confiança o l’esperit de servei,… que els hauria de ser propis.

Però tot es pot mirar des de dins o des de fora,...


Per llegir més cliqueu al següent enllaç:
docs.google.com/fileview?id=0B5xtUhwQALD1ZTlhYTM3N2EtYmY4Yy00ZTBlLTg5ZTYtZTZiOGIxN2UwZWM3&hl=ca&authkey=CN2ry4YE

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Si entreu a l'enllaç de Catalunyareligió.cat hi trobareu un escrit del Badaloní Tomàs Molina a qui preguntant-li sobre el temps que farà diumenge es va animar a escriure algunes línies sobre la seva impressió de la visita de benet XVI a Barcelona.

Anònim ha dit...

M´agradat l´article´d´en Tomás Molina crec que s´ha li podria demanar alguna vegada que escrivis algun article
Jaume V