3/12/10

Esperança convertida en realitat


Quan parlem d'esperança acostumem a pensar en el futur, a mirar endavant. Josep Coll, de la comunitat del Sant Crist de Canyet, comparteix amb nosaltres la seva esperança d'avui, una esperança joiosa, una esperança que, en aquest cas, es sustenta en l'esperança i l'esforç dels seus avantpassats. Com deia el cardenal Suenens "esperar és el mitjà de transformar un somni en realitat"

"En el decurs de la nostra vida, en general, aquesta ens ofereix un reguitzell d'oportunitats que en algunes ocasions ens permet gaudir-les i compartir-les amb la gent que aprecies i estimes.

La meva família avui viu, sortosament, uns moments de joia com a conseqüència de l'enrenou generat al voltant del vi novell d'enguany que tant de ressò està tenint per les nostres contrades de Canyet i Badalona.

Poca gent sap, però, que la plantació de la nova vinya feta a l'abril del 2004, es va realitzar en senyal d'agraïment vers la nostra mare per la seva bonhomia tot coronant molts anys de sacrifici, de treball, i d'estimació oferts absolutament amb caire altruista. Ella es va desviure per tota la família de Can Coll, en particular pel nostre pare, tot donant-nos un exemple clar i contundent de respecte, de discreció, i de senzillesa vers cadascú dels que formàvem part del nucli familiar.

Després de la nova plantació, estava molt esperançada i il·lusionada per poder veure com creixerien els nous ceps i el fruit en forma de raïm que més tard en donarien. En va poder gaudir fins a l'any 2007 quan, malauradament, ens va deixar.

Enguany quan el dia 1 de novembre presentàvem el vi novell a Can Coll amb el nom d'ORIGENS, percebíem, enmig de tants amics i familiars, que ella i tots els nostres avantpassats ens feien costat, i els sentíem molt propers. Gràcies a l'esforç de tots ells, ens oferien la possibilitat de mostrar-nos esperançats i motivats de seguir conreant les vinyes en l'esdevenidor. La feina feta per tots ells, de bell antuvi, havia estat generosa amb nosaltres i amb tota la gent que estima i respecte l'entorn natural.

Tenim la inquietud, la convicció, i la fermesa de seguir pel camí que ens varen ensenyar els nostres pares. Sempre els hi deurem una mostra d'agraïment; aquest és el nostre repte i la nostra esperança que voldrem complir cada any quan s'atansi el moment de la verema."

Josep Coll