7/10/11

Carta oberta al cardenal Arquebisbe de Barcelona Lluís Mª Sistachs

El passat mes de juny vostè va anunciar, a través de la pàgina web del bisbat, el destí dels nous rectors / pastors a les diferents parròquies de la seva arxidiòcesi, ignoro els criteris que va seguir. El rector de la meva parròquia, de la qual soc membre del Consell Parroquial, m'informava d’aquesta notícia així com del nou destí del vicari que acabava de ser ordenat el passat mes de març, i que jo creia que seria el seu successor.

La presentació del nou rector / pastor va tenir lloc el tretze de setembre. “Casualment”, en la primera lectura de la missa d'aquest dia llegeixo els consells que Pau dóna a Timoteu sobre la forma que la comunitat ha d'escollir el seu rector / pastor: Persona reconeguda pel grup per la seva vida exemplar i el servei als altres, home o dona, casat/da o solter/a. En aquest cas els esdevenimets no van anar en la mateixa línia. De la persona escollida per vostè, per cert, val a dir que a tots ens va donar molt bona impressió, el Consell Parroquial, no en tenia cap coneixement.

El passat dia 25 es va fer la presentació del nou pla pastoral diocesà 2011-2015, moltes coses succeiran durant aquest període però crec que una cosa seria important que canviés en el taranà de la nostra Església de cara a un dels objectius importants del pla per a una nova evangelització: la eliminació dels plans establerts, canviant el vertical, dalt-baix, per l'horitzontal. Tenir present a les comunitats, promoure els talents que els hi han estat donats al servei dels altres. No tingui por.

Jaume Ventura,

de la Parróquia de Sant Josep de Badalona