6/6/12

Amb Déu o sense, al Círcol

Jaume Oliveras escrivia divendres 1 de juny un article a El Punt Avui a partir de la seva participació juntament amb Marcel Riera en la presentació del llibre Amb Déu o sense, quaranta cartes creuades entre Francesc Torralba i Vicenç Villatoro, editat per Fragmenta editorial i que, com ja sabeu, xarxa de laics vam presentar en el Circol aquest passat mes de maig. 
A l'acte en que hi van participar més de cent vint persones es van exposar diferents punts de vista en un marc de diàleg i d'escolta.
Jaume Oliveras va qualificar el llibre de "cultura de frontera i va fer-ne una glossa des de la pertinença, mentre que Marcel Riera va dir que el tema del llibre és "el tema" de la humanitat, alhora que valorà l'estil de la literatura epistolar com un estil de gran riquesa i que es troba en una certa decadència..
Francesc Torralba va valorar que el llibre presenta sense llimar, pe`ro també sense punxes la concepció de la vida d'un "amb Déu" i d'un "sense Déu" amb les proximitats i llunyanies que això implica.
Vicenç Villatoro va afirmar que el llibre conté optimisme positiu per conviure essent diferents.






En definitiva el Círcol va ser durant més d'una hora i mitja una atri dels gentils en el qual es debaté, sense voluntat de convèncer l'altre de les pròpies conviccions. En tot cas la civilització es va fer present i es va manifestar el desig que aquest diàleg obert imperi en el món.


En el següent enllaç podeu accedir al seu article.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/545680-indagadors-amb-deu-o-sense.html