6/6/12

les campanes de Badalona repiquen en homenatge a Verdaguer


El proper diumenge 10 de juny a les 7 de la tarda, com ja haureu sentit, els campanars de dues catedrals i de més d'un centenar d'esglésies, monestirs i ajuntaments d'arreu del país repicaran simultàniament durant cinc minuts com a homenatge a mossèn Cinto Verdaguer amb motiu del 110è aniversari de la seva mort.
La iniciativa Dia de la memòria ha estat promoguda per una comissió ciutadana formada per personalitats d'Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, i amb el suport d'Omnium Cultural-Osona i té com a intenció consolidar-se com un homenatge anual a tots els defensors de la llengua catalana.
A data d'avui les parròquies badalonines de Santa Maria, de Sant Francesc, de Sant Crist de Canyet i els monestirs de Sant Jeroni de la Murtra i de les Clarisses de la Divina Providència ja s'han sumat a la iniciativa fent repicar les campanes dels seus campanars.
A tres quarts de set, a la Plaça Font i Cussó, després d'escoltar el repic de les campanes i el Cant de la senyera, es procedirà a la lectura de diversos textos de mossèn Cinto Verdaguer.
Que sonin les campanes!