15/5/14

Una prioritat: Oferir treball digne per a tothom

Justicia i Pau, és una entitat cristiana per tots coneguda, que té per finalitat la promoció i defensa dels drets humans, la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i el respecte al medi ambient. Gràcies a la dedicació i el compromís de diferents persones i en diferents etapes, Justícia i Pau és una entitat amb presència a Badalona.
El proper dissabte 24 de maig, Justicia i Pau Badalona, acull i organitza la Trobada de Justcia i Pau de Catalunya i Balears que se centrarà en el tema “Una gran prioritat social: oferir treball digne per a tothom”. Una trobada que s'obre a la ciutat fent una crida a la participació oberta al públic en general.
Una de les més greus conseqüències de la crisi econòmica al nostre país ha estat la destrucció massiva de llocs de treball. Malgrat algunes dades positives recents, l’atur continua avui en xifres absolutament insuportables. Ens trobem davant d’un enorme desastre social. I si mirem més enllà, sabem que milions de persones en tot el món pateixen també aquest greu problema i es veuen abocades a la misèria, l’explotació o l’emigració.
Una societat que no és capaç d’oferir llocs de treball dignes per a tothom és una societat estructuralment injusta. El treball no és una simple dada macroeconòmica, ni un simple “cost”, sinó un dret individual i un bé fonamental per a la persona, la família, la societat i el desenvolupament dels pobles. Per això, no podem acceptar una economia excloent que prescindeix d’una part de la població per al seu funcionament.
És hora doncs d’una immensa mobilització social i d’un gran pacte social i polític per posar les bases d’una economia que recuperi el valor del treball humà i promogui la creació de treball digne per tothom. La creació d’ocupació digne hauria de ser una de les principals preocupacions de la comunitat internacional, per garantir universalment aquest dret humà fonamental arreu del món.
La trobada compta amb la participació, entre d'altres, d'Arcadi Oliveres, de Justícia i Pau de Barcelona, Dolors Sabaté, mestra i promotora de “Som Badalona”, Rafael Allepuz i Albert Recio, professors universitaris d’Economia i Jordi García, Emili Ferrando, Fina Val verde i Cristina Faciaben, membres de diverses entitats i organitzacions.
Podeu consultar el programa sencer a la www.justiciaipaubadalona.org
Us hi esperem!

Jaume Ventura, coordinador de Justicia i Pau Badalona