22/9/15

ENTRE TOTS HO FAREM,...O HO INTENTAREM

Un any més, acabat l'estiu i passades les vacances, hem reprès la rutina de cada dia. Ara tornem a la normalitat, a la nostra vida, a les nostres comunitats, Consell Pastoral, Arxiprestal, diferents grups,...i tornem amb un panorama brutalment canviat, doncs, a part dels temes que afecten a la comunitat o arxiprestat, no podem oblidar l'onada de refugiats. Els preveres i els laics no podem passar per alt aquest fet, les nostres comunitats i grups no poden oblidar els qui pateixen, han de tenir un lloc entre nosaltres. Aquest any  no ens pot amençar la "rutina"! Les trobades i reunions són l'eina on preveres i laics han de parlar i sobretot escoltar. Escoltar vol dir estar oberts a canviar.

Des de la llibertat i la responsabilitat, des d'una òptica evangèlica, siguem capaços de mirar més cap al costat i no només cap amunt. Cadascú en el seu lloc, sumant esforços amb la participació de tots a l'hora de prendre decisions i dur-les a la pràctica. No podem donar una imatge encarcarada i, en masses aspectes, tant distant de l'evangeli. Hem de presentar un altre rostre.

Pot ser per a molts aquesta Església és com una cosa llunyana, però l'Església és el poble de Déu que pren rostre en les diverses comunitats com una xarxa de relacions. Fem que sigui una Església real. Les portes obertes i el cor obert, amb senzillesa siguem un punt de referència per a tothom. Un veritable corrent d'aire fresc.

Som-hi!

Mª Teresa Biayna