22/12/10

És Nadal en el teu cor

Durant tot l'Advent no hem parat d'aclamar que seguim “esperant”: esperem la segona vinguda de Jesús: “vetlleu perquè no sabeu el dia ni l'hora”, esperem la vinguda del seu Regne, esperem el naixement de l'infant Jesús, esperem...i sempre estem esperant!

Jesús va venir fa més de dos mil anys i segueix aquí, entre nosaltres, viu en el nostre interior. Però, tal i com els va passar als mateixos apòstols, nosaltres potser tampoc no hem entès res ...i seguim esperant-lo. Com diu sovint en Josep Rius i Camps és Ell que espera en nosaltres, que creu i confia infinitament en nosaltres: Déu ens necessita per construir el seu regne!


Els diferents escrits que hem publicat aquest Advent així ens ho anuncien:

Els cristians ens sentim plens d'esperança, com aclamava el calendari d'Advent que enguany ens proposaven la comunitat dels Garrofers. Els cristians som homes i dones plens d'esperança perquè sentim que Déu és nou cada matí, que crea el món en cada moment i nosaltres participem d’aquesta creació contínua. En paraules del cardenal Suenens: “esperar és un deure, no un luxe. Esperar no és somiar. És el mitjà per transformar un somni en realitat."


Així ens ho explicava en el seu escrit en Josep Coll de la Parròquia de Sant Crist de Canyet, on
la seva esperança i esforç d'avui, el vi novell, recull l'esperança i l'esforç del llegat dels seus avantpassats.

O aplicant-nos les paraules de Marta Miquel Grau, col·laboradora de l'àmbit Maria Corral, “no és que no tinguem problemes, o no siguem conscients d’algunes situacions dramàtiques que arrosseguem en la nostra societat, però sabem veure la vida d’una manera equilibrada i compartir-ne també allò que ens fa somriure” Que diferent fóra si “tinguessim el do de transmetre l’alegria que vivim de forma totalment espontània!”

Així també ho proclamavem en la pregària d'Advent que vam celebrar el passat dimenge 12 a la Parròquia de Santa Maria:

"El Senyor és la meva llum”.

Creu profundament en aquesta llum interior!

Confia profundament en aquesta llum interior!

És la llum del do de Déu en el teu cor.

Deixa't il·luminar per aquesta llum,

no per altres llums ni altres resplendors que vénen de l'exterior.

Deixa't il·luminar per aquesta llum que ja és en el teu interior.

El silenci ens fa adonar que el nostre cor és ple de llum.

En el silenci tot es torna llum; tu també ets una llum...no l'amaguis!

Que tinguem tots un Bon Nadal!


Xarxa de Laics