2/12/18

Advent 2018


Advent 2018

            Amb el primer diumenge d’Advent, comença un nou any litúrgic, actualment el cicle C, on gairebé tots els diumenges es llegirà l’evangeli de Lluc. El mot Advent, ve del llatí “adventus”, que vol dir arribada, vinguda, i l’Església hi designa el temps durant el qual esperem la vinguda de Jesús, que celebrarem per Nadal. És un temps de preparació espiritual.
            El temps d’Advent aporta una certa serenitat i discreta llum, que anuncia la joia del Nadal. Durant l’Advent les lectures ens recorden:
1) l’esperança dels hebreus d’un salvador anunciat per Déu (Jr 33, 15): “faré néixer al llinatge de David un rebrot que defensarà el dret i la justícia”.
2) com va ser concebut Jesús, remarcant l’actuació de l’Esperit Sant (Lc 1, 35): “L’Esperit vindrà sobre teu (Maria)”.
3) la crida de Joan, cosí de Jesús, a la conversió, i anunciant  la vinguda de Jesús ... però si bé ell bateja amb aigua, Jesús ho farà amb l’Esperit i el foc (Lc 3, 16).
4) la lloança a Maria, per la seva cosina Elisabet, la mare de Joan (Lc 1, 42): “Ets beneïda entre totes les dones, i és beneit el fruit de les teves entranyes”.  
            El temps d’Advent ens crida a la conversió interior i a ser moguts espiritualment, perquè la fe ens porti a una renovació personal.


Joan i Roser