Trobada amb Antoni Matabosch
Delegat d’Economia de l’Arquebisbat de Barcelona
DIVENDRES dia 24 d’abril
2/4 de 9 del vespre,
Monestir de les Clarisses de la Divina Providència, entrada per l’Avinguda Martí Pujol.
Quan falten pocs dies per començar una nova campanya de l’IRPF us proposem una reflexió a l’entorn de les finances de l’Església i el sentit que té el posar la creueta en la casella de la nostra declaració.
Més enllà del fet de si l’Església és o no és rica, hi ha un seguit de preguntes a les quals segur que ens agradaria trobar resposta i potser val la pena de posar sobre la taula amb un debat obert: Quin sentit té que l’estat financiï l’Església? Qui ha de finançar-la? Quan posem la creu a la declaració, a què destinem els nostres impostos?; Financem la COPE?; Què se'n fa de les col·lectes de les parròquies i quin control hi ha?; Què passa amb el patrimoni que té l’Església, cal esmerçar recursos en el seu manteniment, val la pena? Quin és el model de finançament actual de l’Església? És transparent? És participatiu?
Us esperem a totes i tots el pròxim 24 d’abril.
Antoni Matabosch és Prevere de la Diòcesi de Barcelona des de fa 50 anys. Doctor en Teologia, ha estat Degà de la Facultat de Teologia. A banda de la seva responsabilitat actual com a Delegat d’Economia de l’Arquebisbat de Barcelona és President de la Fundació Joan Maragall; Director de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) i Membre del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER). Ha impulsat iniciatives vinculades al diàleg entre fe i cultura i el diàleg interreligiós.
1 comentari:
La reflexió sobre el finançament de l'Església ens ha d'interessar a tots. Els que ens sentim membres de l'Església ens hem de responsabilitzar del seu finançament, però cal que hi hagi mecanismes de ocntrol, que la gestió sigui transparent, que s'expliqui amb claretat on van a parar els nostres diners.
És evident que mentre hi hagi patrimoni mal utilitzat o amb una utilització que no vagi a favor del bé comú i tingui utilització de caracter privatiu, que mentre les col·lectes no passin controls de transparència; que mentre´no hi hagi parrticipació real dels laics enn les parròquies,... no anirem bé.
Publica un comentari a l'entrada